För aktuell information om föreningen och vad som händer kolla in oss på facebook ”annedalsträdgårdsförening”

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Årsmöte och nyheter 18 mars 2014

Årsmöte den 18 mars 2014, kl. 18:30.  Annedalspojkars/flickors hus Brunnsgatan/Folkskolegatan. Efter årsmötet berättar vi om vad som är på gång när det gäller Föreningen Annedalspojkars och -flickors hus. Vi fikar och planerar vårens aktiviteter. Årets aktiviteter kommer att annonseras på anslagstavlorna, via hemsidan, Facebook och mail.

Kallelsebrev årsm blogg 2014

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Fikastund på arbetsdagen 12 oktober

Arbdag 12 okt-13Fullsatt på bänkarna vid muren

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Arbets- och gemenskapsdag 12 oktober 2013

Tid: klockan 11. Plats: våra odlingar vid Carl Grimbergsgatan

IMG_0103Bredvid kanten med gatsten ska vi göra plats för en rad med naturstenar som kommer att avgränsa växtligheten. Och så ska äppleträden klippas, mm … VÄLKOMMEN!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Städ- och gemenskapsdagar hösten 2013

Välkomna till höstens första städ- och gemenskapsdag!
Vi träffas kl 11 den 22/9 för att umgås och tillsammans göra fint runt våra lotter och gemensamma områden.Ta med termos så står vi för fika!
Hoppas vi ses!

Den andra städ- och gemenskapsdagen kommer att vara den 12/10. Välkomna då med!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Glimt från 15-årsfirandet

Den 12 juni samlades 25 personer på gräsmattan vid Annedalspojkarnas/-flickornas hus. Som vi hoppades slöt både äldre och nyare medlemmar upp, liksom ett par personer från Annedalspojkarna. Vi fick en chans att småprata och lära känna varandra runt fikaborden.Bild 7

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Annedals trädgårdsförening 15 år!

Affisch 15-årsfirandeVälkomna att fira med oss, gamla och nya medlemmar kan lära känna varandra, vi bjuder på fika med kaka.

12 juni kl 18 i Annedalspojkarnas hus och trädgård.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hur var namnet?

Under den trevliga arbets- och gemenskapsdagen i söndags (19 maj) kom jag i samspråk med en av ”annedalspojkarna” om namnet på de tre kvarteren med gamla tegelhus längs Carl Grimbergsgatan. Närmare bestämt mellan Brunnsgatan och Föreningsgatan. Heter det Sparbankshusen eller är husen byggda av Göteborgs stads arbetarebostadsaktie-bolag? Ingen viktig fråga, kanske, när husen är från omkring 1880-talet och står där de står vare sig de heter det ena eller det andra. Men jag tyckte mig nästan – inte helt – säker på att det var det senare namnet som var det riktiga, så varför inte försöka hitta belägget för det?

Jag hittade några rader i den digra skriften Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse, del I som är ett program för bevarande som Göteborg sammanställde 1999. Där står att tegelhusen på Carl Grimbergsgatan norr om Brunnsgatan byggdes av Göteborgs Arbetarebostads AB 1880-1886. Samma bolag byggde också Annedalspojkarna / flickornas hus på Brunnsgatan, men några år tidigare – 1876. För övrigt så var det husets adress Folkskolegatan, det vill säga den gata som gick mellan huset och Annedalsskolan, ända fram till de stora rivningarna i början av 1970-talet.

Källa: Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse, del I, ett bevarandeprogram, Stads-byggnadskontoret och Kulturförvaltningen/Stadsmuseet, Göteborg 1999. Sid 228-230.

Birgit Modh

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nyodling i pallkragar på Annedalspojkarna/-flickornas gräsmatta

Nyodling pallkragarSöndagen den 19 maj var en stor dag, då föreningen kunde erbjuda sex nya medlemmar möjlighet att odla i pallkragar på gräsmattan i Annedalspojkarna/-flickornas trädgård. Detta är ett resultat av att vår ordförande Sofia Petersson och styrelseledamot Aili Åström har fört samtal med Annedalspojkarnas styrelse och fått en överenskommelse som för utom odlingsmarken ger oss tillgång till det så viktiga vattnet. Det verkar som om de flesta kommer att satsa på grönsaksodling i kragarna. Vi har också ordnat fler odlingslotter i raden nedanför Annedalsskolan och även där har  nya medlemmar erbjudits plats. Vi hälsar alla nya odlare välkomna!

Efter arbete med de nya odlingarna och skötsel av de tidigare odlingarna nedanför Annedalsskolan fikade vi tillsammans i Annedalspojkarnas trädgård. Där hälsades Annedals trädgårdsförening välkommen av ordföranden i Annedalspojkarna och vi visades runt i deras hus av flera personer från styrelsen och vi fick möjlighet att pratas vid. Dagen kändes mycket lyckad!

Birgit Modh

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Arbets- och gemenskapsdagar våren 2013

Arbete-gemenskapsdagarArbets- och gemenskapsdagar

Lördagen 20/4 kl. 11

Söndagen 19/5 kl. 11

Ta med din egen termos, vi bjuder på fikabröd!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar